De beste materialen voor tuinmeubels

Bij het inrichten van uw tuin komt een hoop kijken, naast planten, een gazon en een vijver moet u ook tuinmeubels uitkiezen. Het assortiment van tuinmeubels is meestal zeer ruim. U heeft keuze uit tuinsets, tuinbanken, tuinstoelen en picknickbanken. Daarbij zijn alle meubels beschikbaar in een variatie van materialen zoals hout en metaal. Denk bijvoorbeeld aan douglas, vurenhout en aluminium. Hieronder bespreken we de voordelen van de meest gebruikte materialen die gebruikt worden voor tuinmeubels.

Metaal

Een groot voordeel van metaal is dat het licht van gewicht is, maar toch heel robuust. Als u graag naar live naar sport kijkt, bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd in het stadion om een sportweddenschap te plaatsen via bet777.be, dan bent u vast wel bekend met de metalen tribunes. Metaal wordt speciaal gekozen omdat het zo sterk en bestand tegen het weer is. Hierdoor geniet het van een lange levensduur waardoor u lang van uw metalen tuinmeubelen kunt genieten. Verder is het een relatief goedkoop materiaal en het is onderhoudsarm, u kunt het namelijk zeer gemakkelijk schoon maken met een sopje. Als u meubels nodig heeft die u eenvoudig kunt verplaatsen of opstapelen, dan zijn metalen meubels een geschikte keuze. Onder metaal valt onder andere aluminium, ijzer en roestvast staal, maar ook goud en zilver.

Douglas

Picknicktafels worden vaak van douglas hout gemaakt. Deze duurzame houtsoort wordt gemaakt van lange naaldbomen, hierdoor is het gemakkelijk om lange planken te kunnen gebruiken. Verder is douglas een rechte, sterke en heel stabiele houtsoort. Ten slotte is douglas heel geschikt voor zowel binnen als buiten, denk aan een tafel voor binnen en tuinmeubelen voor buiten.

Teak

Als u voor tuinmeubels kiest van teak, dan kunt u er zeker van zijn dat uw meubels lang mee gaan. Deze oersterke houtsoort is ideaal te gebruiken voor diverse doeleinden, het is namelijk bijzonder veelzijdig. Nog een mooie kwaliteit van teak is dat het veel warmte uitstraalt, perfect dus voor het toevoegen van wat gezelligheid. Daarnaast is het een heel unieke houtsoort dankzij gevarieerde noesten. Maar dat is nog niet alles, teak is eenvoudig in onderhoud en te gebruiken bij verschillende weertypes.

Grenen

Als u graag lichte meubels hebt, dan zijn grenen meubels een mooie optie voor u. Grenen meubels zijn doorgaans licht van kleur, maar u kunt de kleur ook veranderen. Daarnaast is grenen een heel sterk hout wat het een duurzame keuze maakt voor uw tuinmeubels. Het wordt namelijk vervaardigd van pijnbomen, deze boomsoort groeit redelijk snel en hebben minder impact op het milieu dan minder duurzame boomsoorten. Daarbij zijn pijnbomen

Wicker

Dit stijlvolle materiaal is al een lange tijd een geliefd materiaal. We zien vaak dat wicker gebruikt wordt voor loungesets, deze sets zijn uiterst comfortabel en een leuke toevoeging voor de zomermaanden. Wicker bestaat uit kunststofvezels die geweven zijn voor extra stevigheid. Het wordt vaak verward met rotan, maar wicker is beter bestand tegen zowel weer als wind. Bovendien heeft wicker niet veel onderhoud nodig, wat het heel gebruiksvriendelijk maakt. Andere eigenschappen van wicker is dat het heel stevig is, lichtgewicht en erg duurzaam.

Vurenhout

Deze houtsoort is een naaldhout soort en komt van de spar. Door de vele voordelen is vurenhout een van de meest gebruikte soorten. Zo is het onder andere zowel zacht als sterk, licht van gewicht en voordelig in aanschaf. Nog een uitstekende eigenschap is dat u het redelijk gemakkelijk kunt behandelen. Uiteraard is vurenhout ook duurzaam en het heeft een lange levensduur, echter moet het vaak wel eerst behandeld worden. Ten slotte heeft het een redelijk neutrale kleur en u kunt het heel goed gebruiken voor de tuin.